Domenii de activitate pentru

Manualul de politici si proceduri contabile, versiunea 2016

   

Manualul este conform cu OMFP 1.802 / 2014. Ultima actualizare: Octombrie 2016

   
 
   

Manual politici si proceduri contabile - simplificat

Manual de politici si proceduri contabile - Simplificat - pentru societati cu activitate redusa

 

Manualul este adaptat pentru a fi utilizat de catre societatile prestatoare de servicii, pentru care volumul de activitate este redus,

sau care sunt la inceputul activitatii. Specific acestui manual este ca nu se abordeaza detaliat problematici specifice activitatilor de productie, comert, transport, agricultura, constructii. Astfel, elemente precum stocurile vor fi prezentate intr-o forma simplificata. Nu sunt abordate elemente de provizioane, grup de societati, parti afiliate, activitati de dezvoltare, fond comercial si nu este disponibila optiunea pentru domenii secundare de activitate. 

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - servicii

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala  Prestari servicii

 

Acest manual este recomandat societatilor pentru care activitatea principala este de natura prestarilor de servicii.  

Comparativ cu versiunea simplificata, se au in vedere societatile mai mari, pentru care este necesara abordarea unor elemente de natura stocurilor, a serviciilor in curs, grup de societati, parti afiliate, proivizioane, samd. Mai mult, in cazul in care situatia o impune, este posibila abordarea elementelor specifice unei eventuale activitati secundare din comeniile: agricultura, comert, inchiriere/leasing, constructii, productie sau transport.

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - comert

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala Comert

 

Manualul este intocmit pentru a veni in sprijinul societatilor a caror activitate principala este comertul, indiferent de forma de organizare. 

Abordeaza toate elementele specifice acestei activitati. In plus, in cazul in care societatea desfasoara o activitate secundara, manualul poate trata, alaturi de activitatea de comert, elementele specifice activitatilor secundare din domeniile: agricultura, servicii, inchiriere/leasing, constructii, productie sau transport.

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - productie

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala Productie

 

Editarea manualului se realizeaza tinand seama de elementele specifice activitatilor productive, indiferent de caracterul propriu.  

Sunt abordate elementele specifice, cu detalierea celor productive. Totodata, pentru complexitate sporita, se pot include, daca este cazul elemente specifice unei activitati secundare din domeniile: agricultura, servicii, inchiriere/leasing, constructii, comert sau transport.

 

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - transport

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala Transport

 

Manualul este adaptat pentru societatile comerciale al caror domeniu principal de activitate il reprezinta serviciile de transport. Avand in

vedere complexitatea serviciilor derulate, se ofera posibilitatea abordarii unui domeniu de activitate secundar, respectiv agricultura, alte prestari de servicii, comert, inchiriere/leasing, constructii, productie.

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - agricultura

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala Agricultura

 

Manualul poate fi personalizat pentru societatile cu profit agricol, a caror activitate principala o reprezinta cultura plantelor, cresterea animalelor sau ... amandoua.

Pentru societatile pentru care este specifica si o activitate cu caracter secundar, se ofera posibilitate de abordare a unor elemente specifice din domenii secundare de activitate precum: perstari de servicii, comert, inchiriere / leasing, constructii, productie sau transporturi.

 

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - constructii

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala Constructii

 

Manualul poate fi personalizat pentru societatile de constructii, indiferent daca executa constructii in nume propriu sau presteaza servicii.

In cazul in care alaturi de activitatea de constructii exista si activitati secundare, se pot trata elemente specifice domeniilor: alte prestari de servicii, comert, inchiriere / leasing, productie sau transporturi, agricultura.

Formular de comanda ...

   
 
   
Manual politici si proceduri contabile - inchiriere si leasing

Manual de politici si proceduri contabile pentru societati cu activitate principala Inchiriere / Leasing

 

Manualul este personalizat pentru societatile a caror activitate o reprezinta inchirierea sau leasing-ul de bunuri mobile si imobile.

Prin optiune, manualul poate aborda si problematicile specifice unei activitati secundare din domeniile: prestari de servicii, comert, constructii, productie sau transporturi.

 

Formular de comanda ...